Ik ben mijn zingeving kwijt. Hoe krijg ik weer een doel? 

Zingeving is één van de belangrijkste behoeftes van een mens. Het is het bovenste puntje van de piramide van Maslov, na eten en drinken, veiligheid, vrienden en erkenning. Bijna iedereen wil wel ergens voor leven. Je leeft bijvoorbeeld om muziek te kunnen maken, of je leeft voor je kinderen. Als je verlies hebt geleden of als je leven plotseling verandert, dan heeft dat ook gevolgen voor hoe jij de toekomst ziet. Die is misschien plotseling helemaal anders dan je had gedacht. Als je toekomstdromen als ballonnetjes worden lek geprikt, is het logisch dat je niet meer zo goed weet waar jij nu voor leeft. 

 

Wat heeft het allemaal voor zin? 

Het klinkt ontzettend cliché en dat komt omdat bijna iedereen zich weleens heeft afgevraagd wat nu de zin van zijn of haar leven is. Je werkt bijvoorbeeld erg hard, maar haalt er geen enkel plezier meer uit. Je voelt geen bezieling meer. Alles voelt saai of juist te overweldigend.

 

Passie: voor jezelf en voor een ander 

Zingeving vind je op het raakvlak tussen jezelf en anderen. Je passie is vaak iets wat je van nature goed ligt, iets wat jij goed kan en waar jij energie van krijgt. Tegelijkertijd is het ook vaak iets waarmee je anderen kunt helpen. Als jij iets voor iemand kunt betekenen, maakt dat gelukkig.

 

Hoe kan Creatieve Beeldende Therapie jou helpen? 

Tijdens een creatieve therapie sessie gaan we aan de slag met beeldende technieken. Of je creatief bent, maakt helemaal niets uit. Je hoeft geen kunstenaar te zijn. Alles wat je maakt en hoe je aan de slag gaat, zegt iets over wie jij bent en waar jouw mogelijke nieuwe passies liggen. Als je ontdekt waar jij warm voor loopt, wordt je leven een stuk fijner!

 

Wil je meer weten, kijk dan bij: Omgaan met tegenslag