Ik ben niet aardig voor mijn omgeving 

Je hebt wel door dat je niet de makkelijkste bent. Maar je ziet gewoon het liefst dat anderen de dingen op jouw manier aanpakken. Dat bedoel je niet slecht. Je hebt het beste met iedereen voor. Als ze je maar niet tegenwerken of de boel vertragen. Dan zeg je er meteen wat van. Helaas niet altijd op een aardige manier..

 

 Voordelen van een pittig karakter 

Opvliegende types hebben gemeen dat ze niet afwachten, maar doen. Je bent proactief en dat is een hartstikke mooie eigenschap. Mensen zien jouw ‘drive’ en raken geïnspireerd. Ze noemen je ‘pittig’ of een ‘natuurlijke leider’. Waarvoor werk je zo hard?

 

Negatieve kanten 

Er zijn ook negatieve kanten. Je vraagt teveel van jezelf, houd weinig of geen rekening met anderen. Je raakt opgebrand, wordt sneller boos en overgeconcentreerd. Wat resulteert in agressief gedrag, bijvoorbeeld even lekker naar die irritante lesauto schelden, kan aan het begin best goed voelen. Maak van je hart geen moordkuil. Maar helpt het ook op de lange termijn?

Met je opvliegende karakter kun je best veel gedaan krijgen. Toch is het geen duurzame strategie, want na verloop van tijd krijg je klachten. En minder agressieve mensen zullen afstand van je nemen. En je voelt je niet gewaardeerd bij wat jij allemaal presteert.

 

Hulp zoeken 

Als je last krijgt van jezelf, ga je op zoek naar hulp. Gelukkig is die er volop. Je hoeft geen Luis Suárez of Mike Tyson te heten om een cursus ‘anger management’ te volgen. 

 

Wat kan Creatieve Beeldende Therapie doen? 

Tijdens creatieve therapie achterhalen we waar jij boos om wordt en waarom je reageert zoals je doet. Zonder oordeel. Niet met moeilijke gesprekken, maar door aan de slag te gaan.

 

Wil je meer weten, kijk dan bij: omgaan met burn-out