Ik wil weer energie, zodat ik kan functioneren 

Om niet opnieuw op te branden na een burn-out, is het goed om inzicht te krijgen in wat je denkt, doet en handelt, op welke manier je stress kunt verminderen.

 

Wat is mijn doel? Meer energie krijgen. 

 

Stress aanpakken 

Waarschijnlijk heb je al verschillende tips om minder stress te ervaren al uitgeprobeerd. Een dagelijkse wandeling, een goed dagritme, beter voor jezelf zorgen, een goed gesprek, meer met aandacht leven etc...

Maar wat als dit niet helpt, je blijft moe, alles is je teveel en je blijft slecht slapen. Dan is het belangrijk om het probleem bij de wortel aan te pakken. Waar komen die piekergedachtes en stressgevoelens vandaan?

 

Zelfkennis 

Allereerst is het belangrijk dat je je gevoel leert herkennen. Voel je in welke situaties je gestrest bent? Waardoor wordt de stress veroorzaakt? Door gebeurtenissen, door jouw gedachten of door een combinatie van die twee?

 

Opgebrand 

Bij extreme vermoeidheid of burn-out is het soms niet meer goed mogelijk om de batterij op te laden. Een korte vakantie of ziekteverlof is dan niet voldoende om je reserves aan te vullen. Door over een langere periode veel rust en ontspanning te zoeken en je levensstijl aan te passen, kom je er weer bovenop. Therapie kan helpen bij het vinden van rust en het inzicht krijgen in de dingen die je stress opleveren en de dingen die je energie geven. En hier een balans in te vinden.

 

Creatieve therapie 

Creatief bezig zijn is ontspannend én is inzicht gevend. Tijdens creatieve therapie helpt het creatief werken om je gedachten en gevoelens te herkennen en vragen over jezelf te beantwoorden. Bij creatieve therapie hoef je niet per se te praten, maar krijg je meer zelfinzicht door te doen.

Je krijgt inzichten hoe je om kunt gaan met stress, in wie je bent, wat je wil en wat werkt voor jou en wat niet.

 

Wil je meer weten over creatieve therapie of een afspraak maken? 

Natuurlijk mag jij mij mailen of bellen, mijn telefoonnummer en e-mailadres staan ook op de contactpagina.

 

Als je eerst wat meer over mij wilt weten, kijk dan op deze pagina: 'wie ben ik?'