Creatieve Therapie: wat is dat?

Veel mensen vragen aan mij: “Wat is dat nou, creatieve therapie?” “Wat doen mensen die bij jou komen?”

Als je kapper bent, kun je dat gemakkelijk uitleggen. Je knipt of wast de haren van klanten, zodat deze met een goed gevoel de deur weer uitgaan.

Eigenlijk lijkt dat wel op wat ik wil bereiken. Ik wil ook dat mijn klanten met een goed gevoel de deur uitgaan. Het liefst met een goed gevoel dat niet wegebt bij een regenbuitje, maar een positief gevoel dat lang blijft. Dat doorwerkt, bij alles wat je doet. Hopelijk zelfs voor altijd.

Dat is wat moeilijker om klaar te spelen. Daarom is het ook minder eenvoudig uit te leggen wat een creatief therapeut doet. En belangrijker, ik zal je eerst vertellen wat creatieve therapie voor jou kan betekenen.

Wat kan Creatieve Therapie voor jou betekenen

Creatieve therapie helpt om je hoofd leeg te maken en om beter bij je gevoel te komen. Beeldend werken geeft steun, ontspanning en inzicht bij tegenslagen in het leven. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, verlies, een depressie of tegenslag. Creatieve therapie helpt je om beter om te gaan met problemen of levensvragen. Je leven krijgt weer perspectief.


 

Nu vraag je je vast af hoe dat werkt.

Zo werkt Creatieve Therapie

Als je beeldend werkt, laat je jezelf zien in wat je maakt. Je herkent jezelf in je werk en je krijgt op deze manier inzicht in waar jouw blokkades zitten.

 

Klinkt dat vaag?

Het is juist erg praktisch. Bij het maken van ‘beelden’ is het ‘gewoon doen’ en ontspannen bezig zijn het belangrijkste. Je krijgt een opdracht en gaat aan de slag met het beschikbare materiaal: je schildert, je tekent met pastelkrijt/oliepastel, je boetseert met klei, je maakt een collage of werkt met foto’s, je maakt een ruimtelijke beeld, je scheurt/knipt/plakt. Je mag alles gebruiken van de aanwezige materialen om jouw vraag vorm te geven.

Praten over wat je gemaakt hebt is nodig, omdat dit je inzichten geeft. Je gaat op een andere manier kijken naar wat je altijd deed. Je ontdekt wat wel of niet werkte. Doordat ik specifieke opdrachten geef die bij jouw vraag passen, kom je in een proces van groei en inzicht.

ontvangen en geven

 


Creatieve Therapie ervaren

Je bent altijd welkom om te ontdekken of creatieve therapie iets voor jou is.

Mijn eigen ervaring is dat mensen het echt geweldig vinden om met allerlei materialen te werken en op die manier meer te ontdekken over zichzelf.


Dit kun je van mij verwachten

Wat kan je verwachten als je bij mij sessies gaat volgen? Ten eerste, een kennismakingsgesprek, waar we kijken of er een match is tussen jou en mij.

Vervolgens kom je een x-aantal sessies naar mijn praktijk in Koekange. Net zolang als nodig is om jouw vraag te beantwoorden, of totdat je zelf verder kan met nieuwe inzichten, die we ‘beeldend’ ook een aantal keren geoefend hebben.

Ik kan je niet genezen, maar ik er wel voor zorgen dat je met meer plezier, met meer energie, minder onzekerheden, en dus met meer zelfvertrouwen jouw leven weer oppakt. Met inzichten die je de rest van je leven kunt inzetten en kan gebruiken voor een fijner leven.

Wil je meer weten over mij? Bekijk dan de pagina 'Wie ben ik?'

Creatieve beeldende therapie is gericht op inzicht krijgen door actief bezig te zijn, in tegenstelling tot het inzicht krijgen door het voeren van gesprekken, zoals bij de andere therapievormen.