Is een klik tussen therapeut en cliënt belangrijk?

Geplaatst in: Nieuws 2017 0

Wat kan je verwachten van mij als therapeut: ik heb aandacht voor jou, luister, stel vragen, geef structuur aan de sessie, zorg voor de juiste opdracht en de daarbij horende materialen en gereedschappen. Ik vat je verhaal samen, orden het verhaal, vertel wel eens over een eigen ervaring als dit nodig is als uitleg, vraag door, herhaal je verhaal, vraag om bevestiging, troost, bemoedig, geef richting en nodig je uit om alles te vertellen over jezelf, je familie, je hele leven en ik neem ook afstand: want het is jouw verhaal en jouw probleem dat de aandacht nodig heeft.

De therapeut(e) is even heel kort aanwezig in jouw leven, een paar maanden zie je elkaar, alles wordt verteld, alle pijn die je hebt, al je gevoelens en gedachtes komen voorbij, je legt je hele leven bloot. Dat is heel intiem en vaak pijnlijk.

Dan is het belangrijk dat jij je veilig voelt, dat je de therapeut(e) kunt vertrouwen, dat je het gevoel hebt dat je serieus genomen wordt en dat alles wat je vertelt in de ruimte blijft waar de sessie gehouden wordt. Dus ja, een klik is heel erg belangrijk om alles te durven te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.