Hoe verwerk ik een scheiding? 

Een scheiding is één van de meest stressvolle gebeurtenissen die je kunt meemaken. Misschien lag het initiatief voor de scheiding niet bij jou. In zo’n geval kan het voelen alsof de aarde onder je voeten vandaan zakt. Maar ook als je helemaal achter de beslissing staat, komt er een hoop op je af. Praktisch, financieel, maar ook emotioneel.

 

Emotionele klachten 

Verdriet en onmacht zijn veelgenoemde emoties. Daarnaast kun je je ook heel kwaad voelen. Soms ben je een tijdje niet meer je oude vrolijke zelf. Je kunt bijvoorbeeld chagrijnig, somber of lichtgeraakt zijn.

 

Fasen van verdriet 

Er wordt gezegd dat je in een rouwperiode of in tijden van verlies verschillende fasen en emoties doormaakt die jou vanzelf richting acceptatie en herstel leiden. Zo is er een fase van ontkenning, een fase van boosheid, onderhandeling (je probeert bijvoorbeeld je partner te overtuigen om te blijven), diep verdriet en ten slotte, aanvaarding. Deze fases verlopen niet altijd in deze volgorde. Soms kunnen boosheid of verdriet weer toeslaan, wanneer je dacht dat je ‘er overheen was’. Als het goed is, worden de emoties van boosheid en verdriet wel steeds milder naarmate de tijd verstrijkt.

 

Hoe kan Creatieve Beeldende Therapie helpen? 

Creatieve therapie geeft je ondersteuning bij het verwerken van lastige emoties. We gaan samen kijken waarbij jij hulp nodig hebt en hier ga je op een creatieve manier mee bezig.

 

Wil je meer weten kijk dan bij: Omgaan met tegenslag