Ik zie overal tegenop. Hoe verander ik dat?

Je voelt je moe en je hebt nergens zin in. Als je na een lange werkdag op de bank ploft, vind je het heel moeilijk om er nog af te komen. Overal tegenop zien. Hoe krijg je weer energie?

Als er geen medische oorzaak gevonden kan worden, zou het kunnen dat je de laatste tijd iets te veel hooi op je vork hebt genomen. Als je je vaak gespannen voelt en dit langere tijd aanhoudt, kun je erg moe worden. Zelfs dingen die je eerst leuk vond kunnen dan een hele opgave lijken.

 

Hoe krijg je weer energie? 

Om meer energie te krijgen, kun je allereerst eens deze tips uitproberen. Eet gezond en beweeg iedere dag. Het klinkt gek, maar sporten levert vaak meer energie op. Daarnaast is het goed om te leren ‘nee’ te zeggen. Als je iets niet ziet zitten, vertel dat dan vriendelijk maar beslist. Zo verspil je geen kostbare energie aan zaken die jij niet belangrijk vindt. Ben je misschien te perfectionistisch? In principe ben je al goed genoeg en je hoeft jezelf niet te bewijzen.

 

Welk inzicht kan Creatieve Beeldende therapie je geven? 

Tot slot is het heel belangrijk om regelmatig iets te doen wat je plezier geeft. Zo’n plezierige activiteit kan voor jou een energiebron zijn. Tijdens creatieve therapie proberen we jouw energiebronnen op te sporen en aan te boren.

 

Wil je meer weten, kijk dan bij: Omgaan met burn-out