Hooggevoelig en toch mijzelf kunnen zijn 

Hooggevoelige of hoogsensitieve mensen horen vaak dat ze anders zijn, dat ze de dingen gecompliceerder ‘voelen' of maken. Maar je ervaart de wereld om je heen ook vaak anders. Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak de verwerking is. ‘Gewone’ mensen hebben een informatiefilter en hoogsensitieve mensen hebben deze niet. Deze ontbrekende filter zorgt ervoor dat alle informatie binnen komt en dat maakt je angstig, onzeker, je raakt sneller vermoeid en je past je vaker aan.

Hoogsensitiviteit kan je zijn op veel gebieden, sociaal, emotioneel, fysiek, zingeving etc., dat wil niet zeggen dat iedereen dezelfde klachten heeft.

Wel zijn ‘te’ gevoelig zijn, extreme vermoeidheid en slaapproblemen veel voorkomende klachten.

 

Wat is je doel, wat kan je bereiken als je hooggevoelig bent? 

Meer mezelf kunnen zijn, minder overprikkeld raken en mijn positieve kanten meer laten zien.

 

Wie ben ik eigenlijk? 

Een moeilijke vraag. Je ontwikkelt jezelf tijdens je leven, dus je zult nooit exact degene zijn die je 10 jaar geleden was. Daarnaast is het soms ook moeilijk om jezelf ‘los’ te zien van je omgeving. Het is heel menselijk om gedrag te kopiëren en je aan te passen. Dat is een soort van zelfbescherming, een overlevingsstrategie. Maar waar ligt de grens? Hoeveel wil jij je aanpassen? Wanneer voelt het niet meer goed? Hoe gaan HSP’ers hiermee om?

 

Creatieve therapie en jezelf mogen zijn 

Tijdens creatieve therapie, de naam zegt het al, gaan we iets creëren. Het hoeft echt geen kunstwerk te zijn, belangrijker is dat je gewoon lekker bezig bent. Hoogsensitieve mensen zijn vaak creatief en fantasierijk.

Tijdens therapie gaan we vooral onderzoeken hoe jij jezelf kunt zijn. We gaan ervoor zorgen dat jij blij wordt met wie jij bent, inclusief jouw gevoeligheid. We gaan kijken naar de positieve kanten en hoe jij die kunt inzetten. Je krijg inzicht in wat je nodig hebt om jezelf te zijn en om te kunnen genieten van jouw speciale talenten. 

 

Wil je meer weten over creatieve therapie of een afspraak maken? 

Natuurlijk mag jij mij mailen of bellen, mijn telefoonnummer en e-mailadres staan ook op de contactpagina.

 

Als je eerst wat meer over mij wilt weten, kijk dan op deze pagina: 'Wie ben ik?'