Wie ben ik?

Mijn naam is Aly Fieten en ik ben Beeldend Therapeut. Na de HBO-opleiding voor Vaktherapeut ben ik in 2013 gestart met mijn praktijk voor Creatieve Beeldende Therapie, genaamd: ‘Beeldend Perspectief’. In mijn atelier in Koekange zijn jongvolwassenen, volwassenen, mannen en vrouwen welkom.

Waarom ben ik Beeldend Therapeut?

Ik vind dat ieder mens uniek is; in zijn levenshouding, de manier waarop iemand leeft, met eigen waarden en normen. In ieder mens is kracht aanwezig; kracht om te kiezen hoe je wilt leven, welke weg je neemt, en hoe je met problemen om kan gaan.

Beeldend werken is een krachtig middel om gevoelens te ervaren. En door hier gedachten en woorden aan te verbinden zorgen zij voor inzicht en meer perspectief in ieders leven. Met creativiteit dit proces van groei aan te bieden, te ondersteunen en te volgen is geweldig om te doen.

De meeste mensen kunnen goed omgaan met tegenslagen, maar we doen dit wel op verschillende manieren. De één praat alles van zich af, de ander ondergaat het en leert met tegenslag te leven. Al dan niet met ups en downs.

zelf aan de slag

Niet praten, maar doen

Als je, ondanks jouw pogingen om met tegenslag om te gaan, hier niet in slaagt, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Die hulp kan ik bieden. Niet door te praten, maar door te doen. Jij gaat beeldend bezig en ik zal met veel aandacht er echt voor jou zijn.

Om op een ontspannende, rustige manier te ontdekken waarom het niet lukt. Juist doordat je ontspant, terwijl je werkt en doordat je altijd jezelf als een uniek mens laat zien in jouw werk, worden blokkades in je leven duidelijk. Wat mij rest is om je vragen te stellen die voor inzicht zorgen. En met deze inzichten zal je weer kracht voelen om verder te kunnen gaan.

Ik ben creatief, maar jij hoeft dat niet te zijn

Ik vind het belangrijk dat je het volgende weet. Ik ben deskundig op heel veel creatieve gebieden en ik ben mijn hele leven bezig geweest met creëren. Dat doe ik nog steeds. Toch zal je ontdekken dat het in mijn praktijk niet gaat om wat je maakt. Je maakt geen schilderij om thuis op te hangen. Het gaat om het proces. Soms is een enkele streep genoeg om uit te beelden wat jij vanbinnen ervaart. Je hoeft dan ook niet echt creatief te zijn.

Mijn ervaring

Ik heb veel levenservaring en ben ervaringsdeskundige op het gebied van rouw. Ik heb ervaren dat ik tijdens een rouwproces mijn creativiteit kon inzetten om letterlijk weer te helen, omdat het voelde alsof ik uiteengevallen was door het verdriet. Ik heb ervaring als HSP’er, ik heb cursussen gevolgd op het gebied van autonomie, overdracht-tegenoverdracht en de holistische aanpak van een burn-out. Tot slot heb ik ervaring in het begeleiden van mensen met een ernstige ziekte, zoals kanker.  Al deze ervaring gebruik ik in mijn werk.

Praten wordt makkelijker

Ik vind praten erg belangrijk. Jezelf uiten is gezondheid bevorderend, maar wat als je praten vervelend vindt? Dan is het fijn dat je je kan uiten via beeldend werken. Bij mij leer je ‘praten’ via wat je gemaakt hebt. Dat voelt veilig, is herkenbaar en vaak gemakkelijker.

 

Mijn werkwijze

Mijn manier van werken is transparant en duidelijk. Ik durf door te vragen. Dat is niet altijd prettig, maar noodzakelijk. Ik noem de dingen bij de naam. Daarnaast ben ik gedreven en steeds bezig om de kern van jouw vraag te onderzoeken en er samen ‘woorden’ aan te geven.  Zodat je weet wat jij nodig hebt. Om op beeldende wijze weer perspectief in jouw leven te ervaren.

En in mijn vrije tijd?

Ik ben getrouwd, samen hebben we 3 volwassen dochters en naast het creatief bezig zijn, wandel en tuinier ik graag en bezoek ik musea.